Αργολίδα

Διάρκεια περίπου 12 ώρες

Ξεκινώντας από την αρχαία Κόρινθο, το ισχυρότερο εμπορικό σταυροδρόμι της αρχαιότητας, και έπειτα στις Μυκήνες, έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Επίδαυρο, με το θεατρικό και θεραπευτικό κέντρο της, όπου θα πάρουμε μια από τις πιο ιστορικά σημαντικές διαδρομές στη χώρα, γεμάτη ιστορία.

Αρχικά, θα σταματήσουμε στην Αρχαία Κόρινθο, την πλουσιότερη πόλη του αρχαίου κόσμου και ηγέτιδα πόλη ανάμεσα στις ισχυρές ελληνικές πόλεις που κτίστηκε στους πρόποδες του λόφου του Ακροκόρινθου.

Αξιοσημείωτη, είναι μια θαυμάσια επιφυλακή απέναντι στους πιθανούς εχθρούς που έρχονται από την ξηρά ή την θάλασσα.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνόμενοι προς τις Μυκήνες, θα απολαύσετε τους αρχαιολογικούς χώρους και την φυσική ομορφιά της περιοχής, με τον γραφικό Ισθμό της Κορίνθου.

Οι Μυκήνες, είναι μια αρχαία πόλη που συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο και παραπέμφθηκε στο έπος της Τροίας που γράφτηκε από τον Όμηρο. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα κυκλώπεια τείχη της ακρόπολης των Μυκηνών, τα οποία εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακώς, άθικτα.

Καθώς και ένα από τα κυριότερα σημεία της ακμής ενός πολιτισμού που έφερε στο φως ο Ερρίκος Σλήμαν. Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός, χρησίμευσε ως έμπνευση για τους μεγάλους αρχαίους τραγωδούς, που επηρέασαν τον δυτικό τρόπο σκέψης.

Την πύλη των λεόντων, ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα μυκηναϊκής γλυπτικής. Τον βασιλικό τάφο Α, με τα χρυσαφικά κτερίσματα. Το παλάτι στην κορυφή της ακρόπολης με το θρόνο του. Την υποθαλάσσια δεξαμενή νερού με τα περίτεχνα σκαλοπάτια, και τους θόλους.

Αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της δόξας μιας εποχής που άφησε το σημάδι της στο πέρασμα του χρόνου.

Σημαντικό και σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας, είναι η Επίδαυρος και το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται στο τέλος ενός διαδρόμου γεμάτος δέντρα, σε αρμονία με το γύρω τοπίο, όπου η εξέλιξη του δράματος έλαβε χώρα στην αρχαιότητα.

Ένα από τα καλύτερα διατηρητέα αρχαία θέατρα, με εντυπωσιακή ακουστική, κατασκευάστηκε για την ψυχαγωγία των ασθενών που είχαν επισκεφτεί την περιοχή για να θεραπευτούν στο Ασκληπιείο κέντρο θεραπείας, που βρίσκεται κοντά στο θέατρο.

Ένα από τα πιο διάσημα θεραπευτικά κέντρα του αρχαίο κόσμου, το Ασκληπιείο στην Επίδαυρο, όπου οι αρχαίοι πάσχοντες θεραπεύονταν τόσο από ψυχικές όσο και από σωματικές ασθένειες, και ως εκ τούτου, το κέντρο συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και την επιρροή της περιοχής.

Στην επιστροφή μας, θα επισκεφτούμε το Ναύπλιο, την πιο γραφική πόλη της χώρας και έναν από τους αγαπημένους προορισμούς τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους τουρίστες που το επισκέπτονται όλες τις εποχές του χρόνου, για να απολαύσουν τα λιθόστρωτα σοκάκια και την φύση.

Κάντε Αίτημα Εξυπηρέτησης

Please tell what type of transfer you want.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Please type your full name.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Στοιχεία Μετ επιστροφής

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Από το Λιμάνι!
Ο οδηγός θα σας περιμένει στην επιλεγμένη τοποθεσία παραλαβής, κοντά στη πλατφόρμα κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σας και το σήμα της εταιρείας. Θα σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας και θα σας μεταφέρει στην τοποθεσία που επιλέξατε.
Από το Αεροδρόμιο!
Ο οδηγός θα σας περιμένει στις αφίξεις, κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σας και το σήμα της εταιρείας. Θα σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας και θα σας μεταφέρει στην τοποθεσία που επιλέξατε.
Invalid Input