Μετέωρα

Μονοήμερη εκδρομή

Θαυμάστε το φανταστικό τοπίο και απολαύστε την φύση στα καλύτερα της. Επισκεφτείτε τις κορυφές των Μετεώρων, που ξεσηκώνονται πίσω από την πόλη της Καλαμπάκας, που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Κόζιακας, και Αντιχάσια.

Τα Μετέωρα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους. Οι τεράστιοι σκαλισμένοι βράχοι φιλοξενούν το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα της χώρας, έπειτα από το Άγιο Όρος, γνωστό και ως Αγιον Όρος.

Τα Μετέωρα δημιουργήθηκαν πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια από τις υποχωρητικές θάλασσες και τα επόμενα χρόνια έγιναν ένας ιδανικός τόπος προσευχής και απομόνωσης, που συνεχίστηκε για περίπου 6 αιώνες, από την ίδρυση του πρώτου εκ των πολλών μοναστηριών, τον 140 αιώνα.

Σήμερα τα έξι επισκέψιμα μοναστήρια, είναι η Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Ιερά Μονή Βαρλαάμ, Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων) και οι Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου και Ρουσάνου, που έχουν διατηρήσει ακόμα τα τελετουργικά του μοναχισμού.

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τα Μετέωρα κάθε χρόνο.

Τα Μετέωρα δεν είναι μόνο γνωστά ως κέντρο ορθόδοξου μοναχισμού, αλλά είναι επίσης δημοφιλή στους ορειβάτες, καθώς οι κορυφές τους αποτελούν έναν από τους πιο μοναδικούς και ασφαλείς ορειβατικούς προορισμούς στον κόσμο.

Από το 1977, που κυκλοφόρησε ένα οδηγός αναρρίχησης, έφτασαν στην περιοχή οι πρώτες ορειβατικές ομάδες. Η “κατάκτηση” των Μετεώρων, έγινε στόχος για πολλούς ορειβάτες που έρχονται σε ομάδες όλο το χρόνο και συμβάλλουν στη διατήρηση της τουριστικής δραστηριότητας στη περιοχή.

Επίσης, ξεκινώντας από την Καλαμπάκα, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφικά παραδοσιακά χωριά της γύρω περιοχής, με σοκάκια γεμάτα θρησκευτικών ζωγραφιών (αγιογραφίες), και ξύλινα στούντιο ως εργαστήρια, αποτέλεσμα της μοναστικής δραστηριότητας και τον επακόλουθο τουρισμό.

Επιλέξτε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα Μετέωρα, και να εκπλαγείτε από έναν προορισμό που θεωρείται επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

*Όλες οι ιδιωτικές εκδρομές είναι ευέλικτες. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε το δρομολόγιο, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και να προσθέσετε νέες περιοχές).

Κάντε Αίτημα Εξυπηρέτησης

Please tell what type of transfer you want.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Please type your full name.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Στοιχεία Μετ επιστροφής

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Από το Λιμάνι!
Ο οδηγός θα σας περιμένει στην επιλεγμένη τοποθεσία παραλαβής, κοντά στη πλατφόρμα κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σας και το σήμα της εταιρείας. Θα σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας και θα σας μεταφέρει στην τοποθεσία που επιλέξατε.
Από το Αεροδρόμιο!
Ο οδηγός θα σας περιμένει στις αφίξεις, κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σας και το σήμα της εταιρείας. Θα σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας και θα σας μεταφέρει στην τοποθεσία που επιλέξατε.
Invalid Input